Workshop schilderen voor kinderen in Tolbert

TOLBERT – De vakantie is weer voorbij en daarom gaan de workshops schilderen voor kinderen in de CazemierBoerderij in Tolbert ook weer van start. Op zaterdag 8 september is de eerste les.

Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart heeft weer heel iets leuks bedacht. De kinderen gaan een lampion maken van een melkfles! Ieder die wel eens in de Efteling is geweest heeft vast de kabouterhuisjes van Anton Pieck gezien. De kinderen gaan zo’n leuk huisje schilderen op een plastic melkfles. Het huisje krijgt geen paddenstoelenhoed, maar een kaboutermuts als dak. Daar komen acht gekleurde lichtjes op. De kaboutermuts gaan de kinderen zelf naaien en versieren.

Het is best veel werk, en daarom wordt de lampion in twee lessen gemaakt: zaterdag 8 september en zaterdag 6 oktober. En niemand heeft straks met Sint Martinus zo’n mooie lampion als deze!

De workshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert op zaterdag 8 september en 6 oktober van 13.30-16.00 uur. Kosten € 10 totaal (incl. materiaal). Opgave: [email protected]

   
Back to top button