REGIO – In de afgelopen week heeft Team Verkeer Noord- Nederland onder andere met behulp van een camper weer toezicht gehouden op de wegen in Noord-Nederland. Deze controle was gericht op afleiding, of te wel het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden.

Vanuit de camper heeft de politie namelijk heel mooi zicht op de bestuurders die zitten te appen met de telefoon bij de versnellingspook of de telefoon op de knieën. Bovendien kunnen ze zo goed in de cabines van vrachtwagens kijken.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Flexteams van Groningen en Friesland en met het basisteam van politie Zuid-Oost Friesland.

De politie had de hoop dat veel mensen in de vakantieperiode enigszins tot inkeer waren gekomen, maar niets is helaas minder waar. De resultaten waren eigenlijk weer droevig.

Aan de andere kant waren de meeste bestuurders die staande zijn gehouden erg blij. Waarom? Wel, agenten voeren actie voor een betere CAO, dus bijna iedereen werd gewaarschuwd in plaats van de gebruikelijke bekeuring die voor deze feiten normaliter volgt. Op de websites van de politiebonden kunt u meer informatie vinden over de acties voor de #caopolitie.

De resultaten van de controle van de afgelopen 4 dagen:
Waarschuwingen:
– 208 x vasthouden mobiele telefoon
– 9 x negeren inhaalverbod vrachtwagens
– 30 x snelheid
– 9 x “kleven”
– 11 x onnodig links rijden
– 4 x gebruik vluchtstrook
– 27 x overige overtredingen

Verder werd 1 bestuurder betrapt op rijden onder invloed van verdovende middelen. Van deze is een bloedproef afgenomen.  Drie bestuurders zullen bij het CBR worden aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag. Tevens is geverbaliseerd voor het rijden met een verlopen rijbewijs en het onverzekerd rijden.

De politie heeft berekend (en dat is voor een gedeelte een schatting) dat de schatkist met de waarschuwingen tijdens deze controle een bedrag misloopt van ruim 73.000, – euro.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com