Julianaplein komend weekend volledig dicht; maandag 9 mei opening tijdelijke kruispunt

Groningen – Het tijdelijke Julianaplein is bijna klaar. Komend weekend zet Combinatie Herepoort de laatste puntjes op de i. Daarom is het Julianaplein dit weekend helemaal dicht in alle richtingen.

Aanpak Ring Zuid roept iedereen op om dit weekend in Groningen zo mogelijk de bus of de fiets te nemen. Maandag 9 mei gaat het tijdelijke Julianaplein open.

Tijdelijke Julianaplein
De afgelopen dertien weken heeft Combinatie Herepoort het tijdelijke Julianaplein aangelegd. Het ligt aan de zuidzijde van het oude plein. Het heeft de vorm van een T-kruising en er staan verkeerslichten. Voor het verkeer vanaf en richting Hoogkerk/Drachten hebben we een tijdelijke brug gebouwd over het Noord-Willemskanaal.

Laatste fase
Komend weekend is de zesde en laatste fase van Operatie Julianaplein. Deze fase begint op vrijdagavond 6 mei (20.00 uur) en duurt tot maandagochtend 9 mei (06.00 uur). In deze fase wordt op het tijdelijke Julianaplein de definitieve belijning aangebracht. Ook worden dan de verkeerslichten ingesteld en getest. Het plein moet hiervoor volledig worden afgesloten. Voor meer informatie en vragen klik hier.

   
Back to top button