Hard werken levert OWK twee punten op!

LEIDEN/OOSTWOLD – Het zaalseizoen is weer van start! Op zondag 13 november stond voor de selectie van KV OWK de verre uitwedstrijd in Leiden voor de deur. In de voorbespreking werd duidelijk gemaakt om vanaf minuut één scherp te beginnen.

Na een spannende slotfase tussen KZ Danaïden 2 en KV OWK 2 dat in een 18-18 gelijkspel eindigde was het de beurt aan OWK 1. Het 1e aanvalsvak van OWK verzilverde meteen hun 1e aanval in een goal. Tot aan de rust was het steeds stuivertje wisselen. OWK creëerde goede kansen, maar het team haalde hun rendement niet. Er werd gerust met een 11-12 tussenstand. In de rust hamerde coach Michel Daling erop dat er verdedigend goede keuzes gemaakt moesten worden. Aanvallend moesten we het rendement halen en het verschil gaan maken.

Net als in de 1e helft werd er ook in de 2e helft meteen gescoord, en zo dus een 11-13 voorsprong. Het was nu de taak om de voorsprong van 2 goals te vergroten naar 4 goals. Dit gebeurd niet en met nog 15 minuten op de klok kwam KZ Danaïden op een 16-15 voorsprong. De wedstrijd kon alle kanten opvallen en met nog 5 minuten op de klok kwam OWK op een 18-20 voorsprong. OWK is gegroeid om zulke wedstrijden naar zich toe te trekken. De koppen bleven de goede kant op en met een goede bank trokken we de wedstrijd over de streep. Met een 19-22 eindstand zijn we met een goed gevoel weer richting het noorden vertrokken.

Volgende week zondag 21 november gaan we weer los in de Rodenburghal. Om 14:30 uur begint de wedstrijd tussen OWK 1 en Refleks 1. Voorafgaand speelt OWK 2 om 13:15 uur tegen Refleks 2 en om 12:05 uur speelt OWK 3 tegen TFS 2.

We zien u allen hopelijk volgende week om al deze toppers aan te moedigen!