Zwaar weer onderweg naar Noord-Nederland; code geel van kracht

NEDERLAND – In het oosten schijnt de zon nog, elders is de bewolking al toegenomen. Vanuit het zuidwesten trekken de komende uren enkele stevige regen- en onweersbuien over het land die met name in het zuiden en oosten fors kunnen uitpakken.

Bij de onweersbuien is hagel mogelijk en lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen. Bovendien kunnen er ook (zware) windstoten voorkomen. De temperatuur loopt uiteen van 20 graden langs de westkust tot lokaal 31 in het zuidoosten van het land. De wind waait uit uiteenlopende richtingen en is meest matig.

Vanavond en vannacht trekken de zwaarste buien naar het noordoosten weg. Een enkele regenbui blijft echter nog wel mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond een graad of 15. De wind wordt overal noordwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en komt er af en toe een bui voor. Met een maximumtemperatuur tussen de 17 en 20 graden is het een stuk koeler dan de afgelopen dagen. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige noordwestenwind.

Bron: KNMI
Foto: Buienradar.nl

 

   
Back to top button