Afsluiting verbindingsweg knooppunt Euvelgunne (N7)

REGIO – Rijkswaterstaat voert in de nacht van vrijdag 26 juni op zaterdag 27 juni asfalteringswerkzaamheden uit aan de verbindingsweg in knooppunt Euvelgunne (N7) vanuit Westerbroek richting de ring zuid en Drachten. In verband met de werkzaamheden is de verbindingsweg van 22.00 uur tot 05.00 uur afgesloten.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de aansluiting Driebond.

Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo worden locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest beveiligd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én zichzelf, door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.

   
Back to top button