OWK 1 scoort helaas geen punten na wedstrijd tegen ZKC’19

OOSTWOLD – Een stormachtig begin van de tweede helft van de competitie levert OWK 1 helaas geen punten op tegen ZKC’19

“Code oranje voor grote delen van het land.” “Waarschuwingen voor windstoten tot 100 kilometer per uur.” Zomaar een tweetal meldingen voor het weer op zondag 29 maart. Nadat de selectie van OWK vorige week nog een prima korfbaldagje had, oefenwedstrijden uit bij SIOS in Wolvega, met veel zon en weinig wind, moest er vandaag ook gewoon weer gekorfbald worden. Dat dit onder bovenstaande omstandigheden moest gebeuren was niet direct tot tevredenheid van een ieder, maar het was niet anders. Weer en wind moet getrotseerd worden bij veldkorfbal, zo ook vandaag.

De wedstrijd die op het programma stond was die tegen ZKC’19, thuis in Oostwold. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd jammerlijk verloren, hoewel we daar toch een goede pot hadden gespeeld kwamen we op het einde net tekort. Wetende dat ZKC in de zaal maar net in de competitie is gebleven en dus niet zo’n lekker zaalseizoen heeft gedraaid, waren wij als OWK erop gebrand om vandaag te winnen. Temeer omdat er dan een gaatje kon worden geslagen met deze ploeg en Atalante, dat onderaan staat.

OWK begon onder ruige omstandigheden voortvarend. Het eerste aanvalsvak scoorde in twee minuten tijd even zoveel doelpunten, resulterend in een 2-0 voorsprong. Daar stelde ZKC snel een goal tegenover, maar ook OWK scoorde weer. Dit maal zelfs drie keer op rij waardoor de stand 5-2 werd. Door rommelig verdedigen en enkele domme strafworpen tegen bleef ZKC in deze fase echter in de wedstrijd en in plaats van uit te lopen naar een comfortabele voorsprong in de eerste helft, waarin OWK toch de betere ploeg was, stond het bij rust slechts 10-8. De aanvallen werden goed opgezet en de juiste mensen kwamen in stelling om te scoren.

In de tweede helft begon OWK wederom sterk en de ploeg kwam via 11-9 tot een 13-11 voorsprong. Hier stokte de productie aan de kant van de Oostwolders helaas even, wat erin resulteerde dat ZKC de leiding kon overnemen door maar liefst vier keer op rij te scoren en tot een 13-15 voorsprong te komen. Waar OWK de hele wedstrijd de betere ploeg was geweest, keek het nu toch tegen een achterstand aan tegen het geroutineerd spelende en sterk reboundende ZKC. Waar OWK tot nu toe de bal nog regelmatig wist te veroveren was het in deze fase ZKC dat bijna elke rebound won. De ploeg uit Zuidwolde was in het laatste kwartier OWK de baas en wist met lange aanvallen en vele (soms iets te overduidelijke) schoten over de korf de wedstrijd langzaam uit te spelen.

Toch was het in de slotfase OWK dat de wedstrijd nog spannend wist te maken door de 14-15 te maken. Maar ook ZKC wist de korf nog een keer te vinden, waarna OWK wederom hetzelfde deed. Bij een stand van 15-16 floot de scheidsrechter van dienst voor het laatst, wat dus betekende dat ZKC met de punten naar huis ging.

Zonde dat een sterk begin zo’n einde kende. Het weer viel uiteindelijk nog wel mee, dus eigenlijk had OWK zichzelf moeten belonen voor een goede wedstrijd. Helaas gebeurde dit niet en dus staat de ploeg met lege handen. We zullen dus vooruit moeten kijken naar volgende week, naar de uitwedstrijd in Nijverdal tegen NKC’51. Die ploeg bezet momenteel de tweede plaats in de competitie achter AVO, maar ook hier zullen wij vol vertrouwen de wedstrijd aanvangen. Dus als er nog mensen zijn die zin hebben in een uitstapje zaterdagmiddag… 15:30 start deze wedstrijd.

En anders de week er op weer op zondag in Oostwold!