Dokterspost Leek binnenkort alleen nog in het weekend geopend

LEEK – Enkele posten van Doktersdienst Groningen gaan sluiten en andere zijn minder vaak geopend. Dit is bekend geworden na een stemming afgelopen woensdagavond aldus RTV Noord.

Voor patiënten uit het Westerkwartier sluit de dokterspost in Leek op doordeweekse dagen. Het meest voor de hand liggende alternatief binnen de provinciegrenzen is een bezoek aan de HAP, de Huisartsenpost, bij het Martini Ziekenhuis. In het weekend is de post alleen overdag bereikbaar.

Sluitingen
Het sluiten van de posten moet de werkdruk onder huisartsen gelijker verdelen. Huisartsen bemannen de posten vaak naast hun normale werkzaamheden of eigen praktijk.

‘Het tekort aan huisartsen en de toenemende complexiteit van de zorg heeft geleid tot een hogere werkdruk’, aldus directeur Ine Scholten van de Doktersdienst. De nieuwe verdeling zorgt ervoor dat de werkdruk gelijker verdeeld wordt over de huisartsen, stelt Scholten.

Huisartsen in de stad gaan hierdoor dertig uur per jaar meer draaien, dokters op het platteland dertig uur minder per jaar.

   
Back to top button