LEEK – De herfstvakantie is voorbij, de kerst staat voor de deur. Dit jaar is dorpsgenote Arlette Lindeboom van plan om, in navolging van een vriendin uit Arlette’s geboortedorp Zandvoort El Kuijpers, eenzame ouderen in het Westerkwartier blij maken met een kerstpakket!

Vanaf 28 november tot en met 12 december kunnen er boodschappen ingeleverd worden bij haar thuis: Steenhuislaan 29 in Leek (Het liefste ‘s avonds) Wanneer je wilt meedoen, neem dan via de mail contact met haar op: [email protected].

Inbrengen
Aan welke inbreng kun je denken? Echte kerst boodschappen zoals bijv kleine kerst stolletjes, chocolade, servetten, kleine flesjes wijn, kaarsjes enz , enz…..

Daarnaast is zij op zoek naar ouderen die weinig tot geen familie (in de buurt) hebben. Zelfstandig zijn maar minder aansluiting hebben met de maatschappij (juist omdat ze zich wel redden). Deze mensen voelen zich rond de feestdagen, waarin samen zijn en gezelligheid benadrukt worden, wellicht extra eenzaam.

Die Dame of Heer die aan de overkant woont, of verderop in de straat, diegene dat als je hem of haar ziet je bij jezelf denkt ‘ nooit zie ik daar iemand komen, of zo weinig bezoek dat diegene wel eenzaam zal zijn’. Ouderen, ogenschijnlijk zelfstandig en daarom ook minder in de aandacht! niet zielig maar wel ” zonder aandacht”.

Ken je zo iemand?? Geef hem of haar dan op via de mail. Wellicht kunnen we met z’n allen er voor zorgen  dat diegene een mooi kerst pakket krijgt en (misschien nog wel belangrijker) wat aandacht….!!!