VVD: Geen voorrang voor huurwoningen bij statushouders

WESTERKWARTIER – De VVD wil toekomstige statushouders niet meer automatisch voorrang geven bij de toewijzing van huurwoningen. Die voorrang is niet eerlijk tegenover mensen die soms al jaren op een wachtlijst staan. VVD-kandidaat André Tuil: “We zien dat vooral voor 1- en 2-persoons huishoudens die wachttijd veel te lang is. We zullen iets nieuws moeten bedenken. Met het huidige bouwtempo redden we het niet..”

André Tuil: “Er is nu heel veel vraag naar nieuwe woningen in het Westerkwartier. Vanwege traditionele bouwmethodes, maar ook vanwege het huidige wooncontingent (hoe veel of weinig er overal bijgebouwd mag worden) komen er niet snel genoeg woningen bij. In zo’n overspannen woningmarkt is het niet gepast om statushouders automatisch voorrang te verlenen.”

Als een tussenoplossing stelt de VVD voor om snel semi-permanente woningen neer te zetten. En daar ook semi-permanente plekken voor aan te wijzen. André: “Want het zijn niet alleen statushouders die zitten te springen om woonruimte. Ook onze eigen jongeren en starters-op-de-woningmarkt laten we in de kou staan. Dat lossen we voorlopig niet op met traditionele bouw. Waarom dat niet tijdelijk semi-permanente woonvormen toestaan? Die kunnen na verloop van tijd ook zo weer weggehaald worden. Met hetzelfde gemak….”

   
Back to top button