Korfballers selectie Rodenburg ruim voorbij Kinea

LEEK – Zondag mocht de selectie van Rodenburg het opnemen tegen Kinea. Het tweede mocht als eerste tegen Kinea 2. Na een moeizame wedstrijd wisten zij in de laatste minuut er nog 1 punt uit te slepen. Het werd 13-13.

Daarna was het tijd voor de eerste teams van beide ploegen. Op het veld werd er al een keer gewonnen maar er was nog een appeltje te schillen met Kinea omdat Rodenburg vorig jaar in de zaal verloor en hierdoor het kampioenschap verspeelde.

Om kwart voor 3 floot de scheidsrechter de wedstrijd in en begon Rodenburg voortvarend aan de wedstrijd. Er werd al snel een gaatje geslagen welke snel werd vergroot tot 2-11. Rodenburg liet Kinea meteen voelen dat er niets te halen viel en zo speelde Rodenburg door. Door scherp te verdedigen en het spelen van hun eigen spel weet Rodenburg de rust in te gaan met een voorsprong van 6-14. Rodenburg zette voor zichzelf een doel om minimaal 30 punten te behalen.

De tweede helft begon Rodenburg direct goed van start door meerdere doelpunten te maken. Kinea kwam er niet meer aan te pas. Met nog 5 minuten op de klok werd het doel van 30 punten behaald. De scheidsrechter floot uiteindelijk met een stand van 15-31 af.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij OKO/BIES te Opende. Komt allen naar De Veste, om 13.15 uur zal het tweede starten waarna het eerste zal starten om 14.30.