Twee mensen zwaargewond na ongeval op de A7 die mogelijk door spookrijder ontstaan is (UPDATE)

Nuis – Op de A7 richting Marum zijn woensdagmiddag rond drie uur meerdere auto’s op elkaar gebotst tussen Boerakker en Marum, zeker twee mensen zijn hierbij zwaargewond geraakt.

Er werd direct groots opgeschaald door de Meldkamer waardoor vele hulpdiensten ter plaatse gingen. Volgens getuigen is het ongeval veroorzaakt door een spookrijder, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.

‘Wij zagen een auto recht op ons af komen’
Een echtpaar uit de stad Groningen reed woensdagmiddag op de A7 bij Boerakker. Ze maakten een proefrit in een auto. ‘Opeens week de automobilist voor ons uit en we dachten nog: wat doet die nou? Maar vlak daarna zagen wij een auto recht op ons af komen en moesten wij ook snel naar rechts. Zo’n vijftig meter achter ons ging het mis.’ Lieten ze aan RTV Noord weten.

Onderzoek
De politie heeft ter plaatse een groot sporenonderzoek opgestart. Zo werd er onder andere met een drone beelden gemaakt vanuit de lucht om de situatie nauwkeurig vast te leggen.

Berging en file
In totaal zijn vier auto’s (zwaar) beschadigd geraakt. Door de hulpverlening en het sporenonderzoek werd de A7 richting Marum volledig afgesloten. Dit zorgde voor een lange file die al vlak na Hoogkerk begon. Rond vijf uur kon begonnen worden met het bergen van de voertuigen. Rond half 7 was de weg nog niet vrijgegeven en stond er een file van nog zo’n 6 kilometer.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Jelte Haumersen & Noordernieuws.nl & Ingezonden

   
Back to top button