Rodenburg pakt belangrijke punten in een spannende wedstrijd

LEEK – Zondag 27 januari om 14.30 uur floot scheidsrechter De Vries in voor de wedstrijd tussen Rodenburg en Sios. Sios kwam beter uit de startblokken waardoor zij snel naar een 3-8 voorsprong speelden. De aanvallen van Rodenburg waren niet goed. Er werd teveel balverlies geleden in de passing en de schoten waren niet scherp genoeg.

Halverwege de eerste half begon Rodenburg zich te herpakken. Na een aantal goede aanvallen met doelpunten kwamen zij terug tot 8-9 voor de rust.

Het was zaak om in de tweede helft de stijgende lijn in de wedstrijd door te zetten. Rodenburg moest de wedstrijd gaan controleren en de juiste kans kiezen. Na een snel doelpunt aan Sios’ zijde kwam Rodenburg voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte 10-10. Vanaf de 10-10 werd om en om gescoord waarbij Rodenburg steeds de voorsprong pakte. Rodenburg kon niet tot 3 doelpunten verschil komen waardoor het tot het eind aan toe spannend bleef.

In een zenuwslopende eindfase stond Rodenburg bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende De Vries op een 20-19 voorsprong. De wedstrijd had op het einde beide kanten op kunnen vallen. Des te fijner voelt de belangrijke overwinning van Rodenburg!

Het tweede van Rodenburg speelde tegen Sios 2. Na een goed begin nam Sios de leiding. Deze voorsprong konden zij in de tweede helft uitbreiden waardoor Rodenburg de punten mee moest geven aan Sios 2.

Volgende week zal het eerste aantreden tegen Koru 1 om 14.30 uur in Dwingeloo. Het tweede speelt om 13.10 uur bij Wez Handich in Houtigehage!