MIDWOLDE – Het is de Stichting Klassiek Leek e.o. weer gelukt om een aantal musici van faam naar Midwolde te krijgen. In naam zijn deze musici nog niet zo bekend maar als u de verkorte biografieën van de musici leest dan weet u dat ze hun sporen al ruimschoots in de muziek hebben verdiend. Het concert zal plaatsvinden op zondag 10 maart in de kerk van Midwolde aanvang 15.00 uur

Setareh Nafisi (Piano) Geboren in Iran, pianiste en componiste Setareh Nafisi (Tehran, Iran, 1987) begon haar muzikale avontuur toen zij 4 jaar oud was; naast piano heeft ze ervaring met viool, slagwerk en zang. Zij toerde internationaal onder andere met Tehran Symphony Orkest, Tehran Vocal Ensemble en Tehran Koor.  Haar nieuwsgierigheid naar exploratie van muziek in verschillende stijlen leidde Nafisi naar haar huidige identiteit als artist; eerst door een bachelor pianostudie op de Tehran Kunstacademie en het Prins Claus Conservatorium (Groningen, NL), waar zij zich nu bezighoudt met improvisatie en compositie.  Nafisi studeert momenteel Master of Music op het Prins Claus Conservatorium en zij is oprichter van de stichting “The World We Live In”; een organisatie voor kunst, onderwijs en samenleving.

Karoun Baghboudarian(cello) afkomstig uit Syrië startte haar cellostudie op het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut, Damascus-Syrië . Als cellist nam ze deel aan het Syrian National Symphony Orchestra vanaf de oprichting in 1993(tot 2015), Internationaal volgde ze een muziek studie In Frankrijk. Daar behaalde Karoun haar diploma “Formation Musicale” aan het Conservatoire Nationale de Lyon (2009). In juli 2018 behaalde Karoun het  Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze is nu werkzaam als cellodocent en co-leider bij het “De Cello als Welkom” project in Groningen.

Rani Elias (trompet)eveneens afkomstig uit Syrië  In de stad waar Rani vandaan komt (Kamishli, Noordoosten van Syrië) is hij begonnen met het spelen van traditionele muziek op de trompet. In Damascus speelde Rani meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkt hij 15 jaar als docent trompet aan de Nationaal Instituten in Damascus en Amman. Eerste trompettist in het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest (2012-2015) en – in het Damascus Brass Quintet In 2016 is hij gestart met de Masteropleiding Klassieke Muziek (trompet), aan het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen. (1998-2003) Bachelor Muziek (trompet), Hoger Instituut voor Muziek,

kaarten kosten bij de ingang van de kerk 12,50 euro en in de voorverkoop 10,00 euro. Te verkrijgen bij Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 in Leek.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com