LEEK – In de voorjaarsperiode wordt door de BLLT in het Sportcentrum Leek jaarlijks een toernooi georganiseerd, waarbij nu eens voor een andere opzet werd gekozen. Het verrassende was dit keer dat de duo’s bij loting werden bepaald en je met je maat samen de games moest gooien, het zogeheten baker format. Als je geluk had dan lootte je een sterke teammaat en was je gelijk kansrijk voor een plaats in de finale.

Nu wilde de pech dat de beste speler van dit moment, Ruud Blom, moest gaan spelen met de nieuweling Gerard Hazenberg en dat bleek geen goede match, want het duo eindigde in de voorronde als laatste.

Die voorronde bestond uit 4 games. In de voorronde waren het enige trio met Jan Meijer, Tjeerd Meulenbelt en Gré Slomp en het duo Marja Hofsteenge en Hennie de Groot sterk op dreef. Zij sloten de voorronde af met een eerste respectievelijk tweede plaats. Uitschieters in de scores waren de 221 door het trio Jan, Tjeerd en Gré en de 210 van het duo Dick Turksema en Wim Hofsteenge.

Van alle teams gingen er 8 door naar de finale, waar nog eens 3 games in baker format werden gegooid. Scores uit de voorrondes werden niet meegeteld, dus voor alle 8 teams evenveel kans.

Jan Meijering en Marcella Zwart plaatsten zich als laatste voor de finale, maar gingen daarin helemaal los. Met games van 209, 235 en 199 waren zij uiteindelijk het beste duo van de avond. Op de tweede plaats eindigden Johan van der Molen en Richard Bos die de laatste game van de finale mooi wisten af te sluiten met een score van 212. Ook Rense Eringa en Willy Zwart persten er nog een fraaie 206 uit. Daarmee legden zij beslag op de derde plaats.

De eerste ervaring met deze toernooivorm was positief en is zeker voor herhaling vatbaar!