ZEVENHUIZEN – Bij het verpauperde pand van voormalig discotheek Pruim aan het Hoofddiep in Zevenuizen wordt door 12 leerlingen van cbs De Delta en obs Het Veenpluis uit Zevenhuizen een groot canvasdoek onthult.

Op het canvasdoek van 25 meter lang en 1.50 meter hoog staan door 200 leerlingen van beide scholen gemaakte tekeningen. Thema: Zomer – Herfst – Winter – Lente en dieren. Dit allemaal om het aangezicht van voormalig disco Pruim, welke al jaren door verpaupering wordt ontsierd, op te fleuren.

‘Ook zij zien het gezicht als geen gezicht.’
De kinderen willen door deze ludieke onthulling wijzen op hun betrokkenheid met niet alleen het leukste, maar ook graag het mooiste dorp Zevenhuizen.

Datum: 1 April (beslist geen grap, want de verpaupering is echt niet om te lachen, meer om te huilen)
Tijd: ‘s Morgens 10.30 uur.
Sprekers:
– Mede initiatiefnemer Jan Willem Slotema.
– Twee leden leerlingenraad beide scholen.
– Directeuren: Cbs De Delta – Gerda Lublink en van Obs Het Veenpluis – Maria Luimstra.
– Collegelid Westerkwartier

Verpauperde panden
De dorpsgemeenschap van Zevenhuizen stoort zich al jaren aan drie ‘rotte kiezen’ in het dorp. Het gaat om het pand van voormalig discotheek Pruim aan het Hoofddiep dat half afgebouwd is en waar zich op dit moment geen bouwactiviteiten meer afspelen.

Ook het verpauperde Werkhuis (het vroegere armenhuis) aan de Kokswijk dat volgens omwonenden al twintig jaar leegstaat, is overwoekerd door groen en voor velen een steen des aanstoots.

Dan is er nog het pand op de hoek Oudestreek-Oudewijk van de voormalige betoncentrale dat – komende vanuit Haulerwijk – de entree van Zevenhuizen ontsiert.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com