Auto’s botsen op de A7 bij Boerakker door mislukte inhaalactie

BOERAKKER – Twee personenauto’s zijn zondagavond rond de klok van tien uur in de avond met elkaar in botsing gekomen op de A7 ter hoogte van Boerakker.

Het ging mis op de rijbaan van Drachten richting Groningen toen een bestuurder bezig was met een inhaalactie. De bestuurder ging met zijn auto te vroeg weer naar de rechterrijstrook en botste hierdoor tegen een Duitse Audi met caravan. Door de klap werden de gordijairbags van de Audi geactiveerd. Beide bestuurders wisten hun voertuig tijdig naar de vluchtstrook ter verplaatsen waar de hulpdiensten ingeseind konden worden.

In de Duitse auto zaten naast de bestuurder nog twee kleine kinderen. De bestuurder van de Duitse auto kreeg de gordijnairbag tegen zijn hoofd en moest door ambulancepersoneel worden nagekeken. De overige betrokkenen zijn door dezelfde ambulance nagekeken op eventuele ontstane letsels.

Geen van de betrokkenen, inclusief de kinderen, hoefden voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft beide auto’s en de caravan afgesleept.

Foto’s: De Vries Media

   
Back to top button