LEEK – Leek 1 heeft de externe competitie in stijl afgesloten door Middelstum 1 met 6 – 2 te verslaan. Door twee vooruit gespeeld partijen begon Leek met een 1,5 – 0,5 voorsprong; Erwin Heijnen won het eindspel en Issa Albadeen speelde remise.

Martien Veldman vergrootte de voorsprong; hij won een stuk nadat hij al een kwaliteit voor stond. Tijmen Hofstra was deze keer niet opgewassen tegen zijn sterke tegenstander en ging mat. Pieter Doller  kwam met zwart goed uit de opening door een open aanvalslijn op de vijandelijke koning en won. Invaller Henk Riezebos won in de opening een stuk en wist zijn partij bekwaam uit te spelen.

Teije Smedinga kwam een stuk voor, maar verloor er ook één toen hij een verdedigende zet over het hoofd zag, waarna de partij in remise eindigde. Sander Westerlaan won fraai aan bord 1, nadat de koning van zijn tegenstander midden op het bord verzeilt was geraakt en alleen door zwaar materiaalverlies gered kon worden.

Hoewel Leek qua bordpunten duidelijk derde zou staan, komt het op basis van het aantal wedstrijdpunten uit op een vierde plaats in de Hoofdklasse A. Concurrent Van der Linde won de laatste ronde met 4,5 – 3,5.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com