Home-Start steunt ouders in het Westerkwartier bij opvoeden

Westerkwartier – Met de overhandiging van de eerste folders aan Wethouder Elly Pastoor is Home-Start Westerkwartier woensdag 12 mei officieel van start gegaan.

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen. Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden gaat alleen niet altijd even makkelijk. Meestal zijn gezinnen wel in staat om deze problemen zelf het hoofd te bieden. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn. De vrijwilligers van Home-Start ondersteunen een gezin bij de opvoeding van de kinderen, ze bieden praktische hulp en vriendschappelijk contact.

Hulp voor ouders en kinderen
Home-Start wordt aangeboden door Humanitas Westerkwartier en komt voort uit een landelijk effectief bewezen programma. Home-Start ondersteunt niet alleen ouders, maar geeft ook begeleiding aan de kinderen. Denk aan samen (buiten) spelen of het aanleren van sociale vaardigheden. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger hun verhaal kwijt en krijgen concrete steun. Alle vrijwilligers van Home-Start hebben opvoedervaring en volgen een training om ouders zo goed mogelijk te ondersteunen. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door de coördinator van Home-Start.

Ondersteuning bij opvoeding helpt
De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk dat ouders goede ondersteuning kunnen krijgen bij de opvoeding. Wethouder Elly Pastoor: “Ik vind het belangrijk dat Homestart laagdrempelig is. Iedereen voelt zich wel eens onzeker over dagelijkse opvoedingskwesties. Waarom zou je daarmee blijven rondlopen? Zoek op tijd hulp. Home-Start biedt hulp aan huis, aan de keukentafel. Heel concreet. Home-Start past dan ook heel goed in het preventieprogramma van de gemeente Westerkwartier. Zoveel mogelijk lichte hulp en ondersteuning om zwaardere vormen van hulpverlening te voorkomen.”

Vrijwilligers gezocht
Home-Start Westerkwartier is op zoek naar zowel vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden aan gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Home-Start is bedoeld voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar of vanaf de 28e week van de zwangerschap, die wonen in het Westerkwartier.Vrijwilligers en gezinnen kunnen zich aanmelden bij de coördinator van Home-Start:

Mirjam Velthuis
[email protected]
06 5746 3025

Meer informatie: https://www.humanitas.nl/afdeling/westerkwartier/activiteiten/home-start/ of https://www.home-start.nl

   
Back to top button