Mede oprichter Leekster Voetbalgala Roel Klazinga overleden

LEEK – Op 28 Mei 2015 is oud bestuurslid en mede oprichter Roel Klazinga overleden. Roel zat totaal 27 jaar in het bestuur van het Leekster Voetbalgala waar hij in 1986 mee gestart is. Het overlijdensbericht wat het bestuur afgelopen donderdag ontving sloeg in als een bom. Lees hieronder het bericht namens het bestuur.
 
En toen waren we stil……
Donderdagmorgen kregen we het overlijdensbericht via de mail. Daarna stond het direct al op facebook. Roel was overleden. Alhoewel we wisten dat het een aflopende zaak was, sloeg het bericht toch in als een bom. We waren perplex. Zo’n fijne man, die niet meer onder ons is.
 
En dan gaan je gedachten terug.
 
Roel was één van de oprichters van het Leekster Voetbalgala. Hij zat 27 jaar in het bestuur. Roel bood zichzelf aan in 1986 voor een bestuursfunctie bij het 1e Leekster Voetbalgala. Dat deed hij samen met Jan Lubbers. Beiden hadden veel ervaring met het organiseren van toernooien. Inmiddels zitten we voor de 30e editie, welke Roel niet meer mee zal maken.
 
Roel vond dat 70-jarigen niet meer in het bestuur hoorden. Hij droeg zijn taken over aan Theo Amsing, maar bleef aan de zijlijn betrokken. Ook verrichtte hij de aftrap als eerbetoon voor bewezen diensten. Behalve het bestuurswerk begeleidde Roel de deelnemende teams. Hij leerde zo erg veel mensen kennen. Tegen de Friese clubs praatte Roel Fries, tegen de overigen Nederlands. In het bestuur was hij de man van de wijze tips. Bij consternatie of perikelen hield Roel altijd het hoofd koel. Het succes van het Leekster Voetbalgala was ook zijn succes.
 
Mede door zijn verdiensten bij het Leekster Voetbalgala werd hij vereerd met de gouden speld van de KNVB. Ook werd hij benoemd tot erelid van de vv Leek Rodenburg.
 
Wij wensen zijn vrouw Mieke, Tim en Tjitske, Robin en Esther, kleinkinderen en overige naasten veel sterkte met dit verlies.
 
Roel Klazinga, voor altijd in ons hart! 
 

Bestuur Leekster Voetbalgala

Ook namens InfoLeek wensen wij de nabestaanden veel sterkte met dit verlies!

   
Back to top button