ZEVENHUIZEN – Na jaren van teleurstelling is er nu eindelijk goed nieuws voor Zevenhuizen: het dorp krijgt zijn felbegeerde multifunctioneel centrum. De gemeente Westerkwartier heeft het daarvoor benodigde geld vrijgemaakt meldt RTV Noord.

Het gaat om ruim tweeënhalf miljoen euro, plus de nodige extra bedragen om onder meer de omgeving van het nieuwe gebouw in te richten.

De inwoners en verenigingen van Zevenhuizen hebben jarenlang aangedrongen op de bouw van een multifunctioneel gebouw. Die voorziening is volgens hen nodig om als dorpshuis en verenigingsgebouw te dienen.

De huidige onderkomens van de verschillende verenigingen zijn gedateerd of aan vervanging toe. Door de bouw van een mfc kunnen die verenigingen in één onderkomen worden samengebracht.

Hoge prioriteit
Wethouder Hielke Westra is blij dat de gemeente nu over de brug kan komen.

‘De bouw van een mfc had voor het bestuur en de gemeenteraad van Westerkwartier een hoge prioriteit. Dat we de wens van de inwoners van Zevenhuizen nu, binnen een half jaar na het ontstaan van de nieuwe gemeente kunnen aankondigen, is goed nieuws.’

Streven naar 2021
Westra kijkt nog even in zijn glazen bol als hem wordt gevraagd wanneer het gebouw er staat. ‘Ik hoop dat de verenigingen in 2021 hun intrek kunnen nemen. Daar gaan we hard aan werken.’

Hulp van bewoners
Naast het geld dat de gemeente op tafel legt, leveren ook de dorpsbewoners zelf een bijdrage. Ze helpen bijvoorbeeld bij de sloop van de huidige sportkantines.