TLC volgend seizoen naar de derde klasse

LEEK/TOLBERT – TLC gaat naar de derde klasse. De ploeg van trainer Wander Balkema versloeg Westerwolde in een thriller van een wedstrijd met 4-3.

De Tolbert Leekster Combinatie was de eerste helft oppermachtig en ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Westerwolde deed opnieuw het onvoorstelbare door terug en zelfs op een 2-3 voorsprong te komen. TLC pakte daarna alsnog in de laatste minuten de overwinning en promoveert naar de derde klasse.

De ploeg van Balkema was dus in de eerste helft duidelijk de betere en dit vertaalde zich uiteindelijk in twee prachtige goals. Eerst was het nog Jorn Ate de Bruin die uit een voorzet van Frank Driessen maar net voorlangs kopte en Mahamed Farhaan die vrij voor doelman Henk Hebers miste. De beide doelpunten voor TLC werden daarna binnen een tijdsbestek van twee minuten gemaakt. Rutger van der Veen knalde tot twee keer toe van buiten de zestien een afvallende bal in de bovenhoek.

Déjà-vu
Ondanks TLC gewoon de betere was had het publiek afkomstig uit Vlagtwedde na rust nog een stille hoop. Dit omdat hun ploeg in de vorige wedstrijd tegen Titan vanuit een haast kansloze stand nog zo sterk terug gekomen was. Gelijk na rust ging er vanuit de ploeg van Lars van Ravenhorst al meer dreiging uit, René van de Laan zag zijn schot gekeerd door doelman Tom Degen. Van Ravenhorst haalde Merijn te Velde en Jeremy Hekman naar de kant en hiervoor kwamen Jarno van der Laan en Thom Postma.

Met nog een half uur te spelen werd Frank Riks binnen de zestien gevloerd, waarop scheidsrechter Niels Zeeman een strafschop toekende. Rik te Velde schoot en Degen koos de verkeerde kant, 1-2. Acht minuten na de aansluittreffer kwam René van der Laan vanaf links naar binnen en schoot vanaf twintig meter met een prachtige geplaatste bal in de verre bovenhoek de gelijkmaker binnen. Het Vlagtwedder volk helemaal door het dolle, werd dit een déjà-vu van de afgelopen week.

Waanzin
Joan Solano had daarna de 2-3 op de schoen maar schoot voorlangs. Aan de andere kant was het Jarno van der Laan die een bal van de lijn haalde. Elf minuten voor tijd brak de Vlagtwedder gekte helemaal los toen Solano haast onverwacht de bal voor zich kreeg en resoluut afdrukte, 2-3. De ploeg van Balkema moest hierna wel weer aan de bak en drie minuten later lag de bal al weer op de stip. Hebers deed daarna mee in de waanzin door de bal van Van de Veen uit zijn doel te ranselen.

Nog weer twee minuten later was het wel raak voor TLC. Met een soort van halve omhaal mikte Delano Dussel raak, 3-3. Vlak hierna was er bij de achterlijn een opstootje, waarbij volgens getuigen Farhaan goed weg kwam met alleen maar geel. In de voorlaatste minuut maakte TLC de winnende treffer en gaat dus op naar de derde klasse. De Vlagtwedders moeten aanstaande woensdag voor hun vijfde nacompetitieduel aantreden tegen SC Bolsward.