LEEK – Anders dan voorgaande jaren organiseert Stichting sociaal werk de Schans in de laatste zomervakantieweek maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus de traditionele “Speelweek Leek” op de Bult (achter de brandweerkazerne en het gemeentehuis).

Deze week is voor 230 basisschoolkinderen uit Leek en omstreken die naar groep 4 gaan t/m groep 8, die naar het VO gaan, na de zomervakantie. Dit jaar is het thema: “Disney”.

Speelweek programma:
We gaan onder begeleiding van vele enthousiaste vrijwilligers in 15 groepen van 15 kinderen o.a. hutten timmeren, dinsdag een crazy 80 spel doen, woensdag zwemmen, donderdag een speurtocht houden rond het thema en staat de vrijdagmiddag voor de onderbouw volledig in het teken van natuur, i.s.m. met de IVN, natuureducatie en wordt voor de bovenbouw het programma door Scouting Nienoord vormgegeven. Dinsdagavond is een speciale groep 8 avond tot 21 uur omdat zij hun laatste jaar als kind en wellicht volgend jaar als vrijwilliger in opleiding meedoen. Neem elke dag drinken, kleingeld voor de winkel, een hamer en woensdag zwemkleding en een handdoek mee.

De hutten worden op vrijdagochtend door een jury beoordeeld op creativiteit, samenwerking en veiligheid. Het is altijd spannend wie de eerste drie prijswinnaars zijn van de onder- en bovenbouw. De winnaars krijgen medailles en iedereen krijgt een ijsje.

Als afsluiting is er vrijdagavond vanaf 19 tot 21 uur een gezellig samen zijn.

Ouders en kinderen kunnen de gemaakte groepsfoto ontvangen en o.a. mee doen aan het rad van avontuur en loterij, gesponsord door de verschillende winkeliers en bedrijven uit Leek en omstreken.  Er is een kinderdisco in de tent en ruimte voor gesprek en speelweek gezelligheid.

Bij aanvang maandag 19 augustus om 12 uur ontvangt u het aanmeldformulier en levert u het formulier in bij een geschikte onder-of bovenbouwgroep. De persoonlijke gegevens bewaren we zorgvuldig bij de EHBO. Begeleiding krijgt alleen naam en telefoonnummers tijdens de week.  De speelweekvrijwilligers zijn goed voorbereidt en hebben verschillende taken. Begeleiding maar ook verzorgen van een geschikt programma. Voor hen is er ’s avonds een warme maaltijd en een leuk eigen programma. Er zijn al acties gehouden om extra geld binnen te krijgen zoals de collecte Jantje Beton, de Poiesz-actie en NL-Doet.

Voor bepaalde activiteiten zoeken we ouders die mee willen helpen o.a. bij de speurtocht, de survival of bij het zwemmen. Graag aanmelden bij de groepsleiding of stuur een mail aan ons.

We zien de speelweek als een jaarlijks terugkerend succesvol project voor jong en oud. Gedragen door en voor een eigen bestuur en zo’n 80 enthousiaste vrijwilligers met beroepskrachten van Stichting sociaal werk de Schans op de achtergrond als eindverantwoordelijken.

Daarnaast willen wij Marco, manager van die nieuwe PLUS in leek, in het bijzonder bedanken als onze hoofdsponsor van de speelweek 2019.

Voor meer informatie en speelweekfoto’s van eerdere jaren: www.speelweekleek.nl en Facebook.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com