Een nieuwe naam voor SeniorWeb Leek & Marum: DigiPlein Westerkwartier

LEEK – Vanwege de gemeentelijke herindeling en de veranderingen bij De Schutse in Leek en ’t Marheem in Marum heeft SeniorWeb Leek & Marum zich ook aangepast. Met een nieuwe naam en een nieuw logo start DigiPlein Westerkwartier het cursusseizoen op 7 september met een Open Dag vol informatie over computercursussen en computerhulp.

De cursussen en computerondersteuning blijven zoals de cursisten gewend zijn. Sterker nog, deze zijn op verschillende onderdelen uitgebreid. Zo wordt in september gestart met verschillende (pilot-)cursussen voor de Apple-apparatuur: naast de bestaande iPad-cursus worden er kortere e-learningworkshops voor zowel de iPad als de iPhone georganiseerd. Ook nieuw is de workshop WhatsApp op de iPhone. En ten slotte begint de cursus Websitebouwen met WordPress.

Voor iedereen die wil leren omgaan met de computer, tablet of smartphone, of voor wie zijn computerkennis wil uitbreiden is er keus uit meer dan dertig verschillende cursussen en workshops. Op de website www.digiplein-westerkwartier.nl staat het hele aanbod vermeld. De lessen worden in kleine groepen gegeven en in een plezierig tempo op leslocaties in Leek en Marum. Op de Open Dag zijn docenten aanwezig om uitleg te geven over de diverse cursussen en workshops, en over de mogelijkheid om op individuele basis, eventueel aan huis, een workshop te volgen.

DigiPlein Westerkwartier organiseert maandelijkse inloopspreekuren voor mensen die problemen hebben met de computer, tablet of smartphone en geeft hiervoor desgewenst ook hulp aan huis.

DigiPlein Westerkwartier werkt wat betreft deze ondersteuning sinds dit jaar ook samen met de bibliotheken in het Westerkwartier. Tijdens het Digitaal Spreekuur dat maandelijks wordt gehouden in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, staan de docenten klaar om vragen op computergebied, inclusief e-readers, te beantwoorden.

DigiPlein Westerkwartier blijft verbonden met het landelijk SeniorWeb.

Belangstellenden voor de Open Dag zijn van harte welkom op 7 september van 10.00-16.00 uur in Dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32, Leek.

   
Back to top button