Feestelijke seizoensopening korfbalvereniging OWK Oostwold

OOSTWOLD – ‘Een vereniging ben je samen’. Dat is het motto van korfbalvereniging OWK uit Oostwold. En dat OWK achter dit motto staat was goed terug te zien in de seizoensopening het afgelopen weekend.

Het weekend begon met het jaarlijkse OWK Nienhuis Sport jeugdtoernooi, waaraan 45 teams deelnamen. Vele vrijwilligers waren weer op de been om dit toernooi net als alle andere jaren tot een succes te maken. De aansluitende oefenwedstrijden tussen de selectie van OWK en Hoogkerk werd door veel publiek bezocht. Na de wedstrijden kon de feestavond beginnen. Tijdens een pubquiz maakten de leden onderling uit wie de slimste waren en tijdens de Foute Party kon het de OWK leden niet gek genoeg.

Terwijl de foute party in volle gang was stond er tevens een spannende spooktocht op de agenda. Familie, bestuursleden en (selectie)spelers sloegen de handen ineen om Oostwold een avond te veranderen in een griezelig spookachtig dorp. Gedurende een wandeling vol spannende opdrachten kon ‘de jeugd’ lekker griezelen. Een zeer geslaagde eerste dag van de seizoensopening van OWK waarbij senioren en jeugd samen kwamen.

Op zondagochtend werd er gezamenlijk ontbeten waarna het pjuktoernooi van start ging. Bij pjukken nemen twee koppels het tegen elkaar op door om en om op de korf te schieten. Het koppel met de meeste gewonnen duels wint. Maar liefst 30 koppels deden aan het toernooi mee. Ook hierbij gold dat ‘samen’ leidend was.  Senioren, junioren, partners, ouders, kinderen, selectieleden, ‘oud-spelers’ en mensen die nog ‘nooit’ een bal hebben aangeraakt hebben deelgenomen.

Het koppel dat uiteindelijk heeft gewonnen met het hoogste puntenaantal, en de meeste winnende matches bestaat uit Annelies Schuitema, zelf als wereldkampioen een bekende in het korfbalcircuit, en haar zoon Milan Daling. Wat deze overwinning extra bijzonder maakt is dat Milan 5 jaar is en de korf al zeer goed weet te raken. Dat deden ze toch maar even, samen.

Het seizoen is los. Een prachtig weekend als begin waarin de sfeer uitstekend was. Dat beloofd een mooi seizoen te worden!

Op de foto: Annelies Schuitema en Milan Daling

 

Back to top button