OWK 1 deelt de punten met de Meeuwen 1

OOSTWOLD – “Hoe voelen jullie je jongens, hebben jullie er zin in?” Bij hoge uitzondering mocht uw reporter aanwezig zijn in de kleedkamer bij de voorbespreking van de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe veldseizoen.

Deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gaat ook direct de boeken in als de eerste wedstrijd van KV OWK als zaterdagvereniging. Tijdens de voorbespreking van hoofdtrainer Mulder liep het 2e team weg bij ROG 2, om uiteindelijk met 21-11 van het veld te stappen. OWK 1 leek direct van het begin een grotere kluif te hebben aan de tegenstander van vandaag, De Meeuwen 1. De Meeuwen is degradant uit de hoofdklasse, dat brengt altijd verwachtingen met zich mee. Vorige wedstrijden tussen OWK en de Meeuwen waren altijd vermakelijk, dus uw reporter keek uit naar deze ontmoeting.

Gelukkig was het droog bij aanvang van de wedstrijd, wat inhield dat coach Mulder gewoon kon beschikken over Niels Lap en Gert Schuitema. Beide mannen hebben een hekel aan regen en spelen het liefst bij 30 graden in de brandende zon. Sicco Koopmans blinkt altijd uit met dit soort weersomstandigheden, vandaar dat hij de bal uit mocht nemen in de eerste aanval. De wedstrijd begin gelijk op, tot een stand van 4-4. OWK verslapte hierna echter, en door een aantal persoonlijke fouten en overtredingen wisten de Meeuwen via doorloopballen, strafworpen en vrije worpen uit te lopen naar een 4-8 voorsprong.

Ook het aanvalsspel van OWK verliep niet vlekkeloos. Voor rust kwam Sicco Koopmans nog wel ongelukkig ten val, versierde hier weliswaar een stipje mee en gooide deze er ook nog zelf in. Hierna kwam echter wel Joost Mellema voor hem het veld in. Die deed dit verdienstelijk, en scoorde gelijk. Ruststand werd hiermee bepaald op 6-9. OWK speelde weliswaar niet denderend, maar had tegen de Meeuwen zeker een kans als er verdedigend slimmer en aanvallend geduldiger werd gespeeld. Na rust schoot OWK dan ook scherper dan de eerste helft, en met nog 10 minuten te spelen wist OWK de stand gelijk te trekken, 12-12. Dit na een aantal wissels, die allen goed invielen.

Ook de Meeuwen hadden echter nog een troef achter de hand, en brachten een A junior die met scherp schoot. Arjan Kiewiet bracht OWK via een afstandsschot op voorsprong, maar de invaller bij de Meeuwen bracht de ploegen weer bij elkaar. Hierna wist onze aanvoerder met nog een halve minuut te spelen op 15-14 te schieten. De Meeuwen kreeg nog 1 kans, en de jeugdige invaller aan hun kant wist een doorbraak te forceren waar een strafworp uit volgde. Deze werd gemaakt en op een 15-15 eindstand floot de heer Bakker af. Beide ploegen hadden kans op de overwinning maar moeten het doen met een punt.

Uw reporter heeft een spannende wedstrijd gezien, met een gedreven OWK wat vocht tot het laatste fluitsignaal. Volgende week zal hij (of zij) ook meereizen naar de Hoeve, en als OWK met dezelfde inzet speelt zullen zij hier zeker punten gaan halen.