OWK 1 thuis verslagen door NIC 1

OOSTWOLD – Zaterdagmiddag 21 september stond er een prachtig affiche op de korfbalagenda: OWK 1 – Nic 1. Deze wedstrijd werd vorig jaar vier maal gespeeld en elke keer waren dit mooie wedstrijden vol strijd en mooi korfbal.

Nic. wist op het veld tweemaal te winnen, OWK ging er in beide zaalwedstrijden met de winst vandaar. Afgelopen zondag kon de wedstrijd dus alle kanten op, vandaar dat uw reporter, met vele andere toeschouwers, aan de zijlijn te vinden was. Zij zagen eerst OWK 2 knap winnen van Heerenveen 2. Na een moeizame start wisten zij met hard werken en echt teamspel de wedstrijd om te buigen en uiteindelijk vrij makkelijk met 15-7 te winnen.

Het vlaggenschip van OWK schoot wel uit de startblokken, met 2 goals via de doorbraak van Sicco Koopmans. Nic, wat over het algemeen makkelijk scoort wist echter aan te haken en tot een stand van 5-5 vielen de goals om en om. Hierna nam de uitploeg echter het voortouw.

Achteraf gaven zij de voorsprong die ze in deze fase opbouwden niet weer uit handen. Vanaf deze gelijke stand wisten zij uit te lopen naar een 5-9 voorsprong. Vooral verdedigend stond het niet goed bij de ploeg uit Oostwold, veel persoonlijke fouten werden door de bezoekers genadeloos afgestraft.

In de rust werden nogmaals de aandachtspunten besproken, maar ook in de 2e helft lukte het OWK niet om verdedigend druk te zetten op de spelers van Nic. Af en toe wist OWK in haar aanvalsspel te komen in de 2e helft, maar na een goal werd aan de andere kan te makkelijk weer een tegengoal weggeven. Nic. maakte gretig gebruik van het matige verdedigen van OWK en maakte uiteindelijk 23 goals. OWK bleef steken op een magere 13 treffers, waardoor deze wedstrijd duidelijk in het voordeel van Nic. beslist werd.

Een domper voor het vlaggenschip van OWK, maar al met al een mooie middag voor de korfballiefhebber in Oostwold. Met mooi weer en bij vlagen goed korfbal werd er volop genoten door de neutrale toeschouwer. OWK heeft genoeg om aan te werken,

maar aan de andere kant is het 2e team ongeslagen en laat ook het 1e team zien week na week te groeien. Uw reporter heeft vertrouwen in volgende week, waarin hij (inmiddels is zijn identiteit uitgelekt) wederom aan de zijlijn in Oostwold te vinden om OWK te steunen. We hopen u ook weer te zien!