Grunneger Festival Leek met Pé & Rinus in Sportcentrum Leek

LEEK Het inmiddels zeer populaire Grunneger Festival Leek vind weer plaats op Zaterdag 3 Oktober aanstaande in Sportcentrum Leek. Met onder meer de door velen geliefde Pé & Rinus, die in Leek nog één van de weinige door hen gedane bühne optredens voor het voetlicht brengen. Naast het bekende duo zijn de eveneens populaire Harry Niehof en De Stroatklinkers van de partij. Een bezetting die klinkt als een klok en waarvoor op voorhand een enorme belangstelling is.

Een ouderwets gezellig avondje uit. Dát is wat het Grunneger Festival Leek op zaterdag 3 oktober belooft te gaan worden, met het trio rasechte en unieke artiesten, de sfeervolle locatie, zitplaatsen voor de gasten en de mogelijkheid om vooraf te genieten van een heerlijk Grunneger buffet! Al met al een unieke avond waarvoor slechts 300 entreekaarten beschikbaar zijn. Een aanrader is om snel te reserveren!

Pé & Rinus, ooit aangevangen als Pé Daalemmer & Rooie Rinus, zijn mateloos populair geworden door o.a. straatoptredens in de stad Groningen, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar. Na officieel in 1984 te zijn gestopt bleef het duo zeer populair en nummers als ‘Hoornse Plas’, ‘Gezina’, ‘Appelscha’, ‘Alcohol’ en ‘Lopster Toren’ worden immer nog door velen geliefd. Het belooft dan ook een zeldzaam en uniek optreden te worden in Sportcentrum Leek.

Harry Niehof, draait al zo’n dertig jaar mee in de Groninger muziekscene. Sinds een jaar of twaalf zingt hij in het Gronings en blues, roots en folks klinken allemaal door in zijn melancholieke, maar zeker niet zwaarmoedige, prachtige liedjes. De bluegrass formatie De Stroatklinkers, inmiddels al 25 jaar in dezelfde bezetting, hebben een breed eigen repertoire. Ze weten echter ook op uitstekende wijze liedjes van onder meer Ede Staal, Johnny Cash, Willie Nelson e.a. te vertolken. In Sportcentrum Leek gaan De Stroatklinkers ook live nummers spelen gezamenlijk met Pé & Rinus en Harry Niehof.

Grunneger Buffet

Vooraf aan het Grunneger Festival Leek bestaat de mogelijkheid een Grunneger Buffet te nuttigen. Voorgerecht mosterdsoep, als hoofdgerecht naar keuze jachtschotel, haite bliksem met gegrild spek of bonen klont met rookspek en saucijsjes en als nagerecht krentjebrij of poffert. Kosten bedragen 12,50 Euro (plus 12,50 entree is 25,00 Euro totaal) inclusief een consumptie. Buffet alleen te reserveren bij Sportcentrum Leek, telefoon 0594-512040.

De entreeprijs voor het Grunneger Festival Leek bedraagt 12,50 Euro in de voorverkoop. Aan de kassa 15,00 Euro mits nog voorradig. Zaal open om 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. Gratis parkeren en garderobe. De kaartverkoop start Woensdag 15 April bij de bekende voorverkoopadressen en Sportcentrum Leek en Bio Corner in Leek. Tevens online te bestellen via www.vanplan.nl.

   
Back to top button