Powerbowler Rense Eringa excelleert na monsterscore

LEEK – Het was gezellig druk op de bowlingbanen van het Sportcentrum Leek tijdens het herfsttoernooi. Het  is een mooie gelegenheid voor de bowlers van de Bowling League Leek Tolbert om onderling rechtstreeks duels uit te vechten.

Rense Eringa gaf  direct zijn visitekaartje af met een game van 266. Met zijn krachtige worp gooide hij tien strikes en twee spares om tot deze monsterscore te komen. Hij nam daarmee een flinke voorschot op de eindoverwinning. Kanshebbers als  Ruud Blom (problemen met de approach) en Fried Denninger konden het dit keer niet vinden. Het aantal 200+-games bij de heren was dit keer beduidend lager als bij eerdere toernooien. Richard Bos en Ruud Blom gooiden beide 203 en Arno Becht 207.

De dames kwamen minder goed op gang, maar gaandeweg konden ook bij hen enkele fraaie scores genoteerd worden. Melanie Becht en Hinke Meijer waren goed op dreef. Maar Fleur van Opbergen gooide met 217 de hoogste game. Ze keek gelijk naar het baanrecord bij de jeugd, wat met 212 op haar naam stond. Zag dat ze dat verbeterd had, maar was even vergeten dat ze  afgelopen week 18 was geworden en niet meer tot de jeugd wordt gerekend. Geen baanrecord dus. Maar niet getreurd, ze bleef met haar hoge eindtotaal in de voorronde wel een groot kanshebber voor de eindoverwinning.

Er deden ook een aantal heel jeugdige leden mee. Voor hen was dit toernooi een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het is om een toernooi te spelen. Ze willen juist dan graag goed scoren. Remco Drost is daar een van. Hij gooide vorige week een persoonlijk record van 134 en dan ga je toch met een zekere  verwachting naar zo’n toernooi. Kaylan Warners is zijn nog jongere teamgenoot, die ook meedeed. Beiden haalden de finale jammer genoeg niet, maar Remco eindigde mooi wel voor de topper Ruud Blom.

In de finale leken Melanie en Hinke de belangrijkste tegenstandsters voor Fleur. Melanie Becht viel in de finale wat terug en werd ingehaald door Marja Hofsteenge, die ‘uit het niets’ naar de top van het klassement wist te sluipen en op de tweede plaats beslag legde. In de voorronde wilden bij Marja de strikes maar niet vallen, telkens bleef er een pin staan, maar in de finale liep het ineens wel! Daarbij bleef ze ook Fleur van Opbergen voor, die derde werd. Winnares werd heel verrassend good-old Hinke Meijer, die in de competitie een mindere periode doormaakt en haar motivatie wat kwijt leek te zijn. Maar ze bloeide vrijdagavond helemaal op en wist uiteindelijk te winnen. Het zal haar een flinke boost geven.

Bij de heren deed Joop Zwart nog een verwoede poging om te winnen, maar op cruciale momenten liet het geluk hem in de steek door splitten in de negende of tiende beurt. Ook Jan Meijer scoorde hoog in de finale, maar ook hij had pech met een split aan het einde van de game, waardoor hij net geen 200 game gooide.  Rense Eringa liet geen steken meer vallen, gooide achteloos nog een game van 222 en werd met ruime voorsprong de winnaar van het toernooi.

   
Back to top button