LEEK – Zaterdag 2 november hield ’t Hollandertje haar jaarlijkse show bij Otter diercompleet in Leek. Maar liefst 200 dieren werden door een 5 koppig keurmeesterkorps aan een kritische beoordeling onderworpen. De kwaliteit was over het algemeen zeer goed te noemen.

’t Hollandertje heeft als enige vereniging in Groningen nog een eigen clubshow, alle andere shows zijn open tentoonstellingen. Met de 200 dieren is het aantal ingezonden dieren ook zeker goed te noemen.

Bij de konijnen werst een rex wit van Comb. Jongstra uit Siegerswoude kampioen. Verder waren er ereprijzen voor R. Lode uit Grijpskerk met een Groot Lotharinger, J. lode eveneens uit Grijpskerk met een klein Lotharinger en  de Nederlandse Hangoordwerg van Comb. Jongstra.

Jordi de Jong showde bij de jeugd een prachtige Rex in de castor kleur en werd hiermee jeugd kampioen.

De collectie prijs ging naar R. lode die met zijn loharingers over 6 dieren gemiddeld het hoogste aantal punten scoorde  n.m. 371 punten. In de C klasse werd H. Gorter uit leek  kampioen met een Rode Nieuwzeelander

Bij de grote  Hoenders werd een Shamo in de koekoek kleur van C. K. Tjoelker uit Norg op de voet gevolgd door zijn kleindochter Lana  Jansens die een brahma showde een kip bijna zo groot als zij zelf. Lana werd met haar prestatie teven kampioen bij de jeugd.

Bij de dwerghoenders werd C.K. Tjoelker kampioen met een Ko Shamo tarwe en werd de E.A.M. ientjes uit foxwolde kampioen met een wijandotte kriel goudzwart gezoomd.

De collectie prijs was hier voor Th . Kiewiet uit de Wilp met zijn barnevelder krielen scoorde hij 369 punten. Damian Dop uit Hoogkerk werd jeugdkampioen met zijn wijandotte kriel buff blauw columbia.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com