NEDERLAND – De coalitiepartijen zijn het eens geworden over een maatregelenpakket rond de stikstofproblematiek. Dat blijkt uit een pakket dat vandaag getoond wordt.

Ondanks dat het pakket vandaag pas officieel gepresenteerd wordt, was gisteren (dinsdag) al zeker dat de maximumsnelheid overdag in het grootste deel van Nederland verlaagd wordt naar 100 kilometer per uur. Tussen 19.00 en 06.00 uur mag er nog wel 130 kilometer per uur gereden worden.

Alleen ’s avonds
Als compromis kiest het kabinet nu voor de optie waarbij vanaf 19.00 uur ’s avonds nog wél 130 of 120 kilometer per uur gereden mag worden op de wegen waar dat nu al is toegestaan.

Acute aanpak
De uitstoot van stikstof moet met spoed omlaag om de woning- en wegenbouw in Nederland vlot te trekken. De maatregel moet begin volgend jaar al ingaan. Premier Mark Rutte benadrukte dat dit plan voor de korte termijn is en dat er na dit pakket nog veel moet gebeuren.