Schaakclub Leek verslaat Groninger Combinatie in Denksportcentrum

LEEK – In de tweede ronde van de Hoofdklasse A mocht Leek 1 het in het Denksportcentrum “Jannes van der Wal” opnemen tegen de Groninger Combinatie 2. Leek speelde met twee invallers en had mede daardoor een gemiddeld lagere rating van 100 punten.

Desondanks keerden de Westerkwartierders laat in de avond terug met een 5 – 3 overwinning op zak. Het begin was voor de Groninger Combinatie, dat aan de borden 3 en 8 overwinningen boekte. Na een goede remise van Martien Veldman, trokken Tijmen Hofstra en Issa Albadeen door mooie overwinningen de stand recht. Tijmen won een eindspel met torens en beiden een licht stuk op een wijze zoals hij dat van zijn schaaktrainer Mighiel de Jong had geleerd. Albadeen viel met veel stukken de vijandelijke koning aan en zette de tegenstander uiteindelijk midden op het bord mat.

Na een vlugge blik op de twee topborden constateerde Frans Huisman dat een remise voldoende zou zijn voor de teamoverwinning, en bereikte dat ook. Daarna ging het snel, met winst voor Erwin Heijnen aan bord 1 en voor Bauke Koole aan bord 2. Leek 1 staat nu gedeeld derde met 2 uit 2. De loting voor de tweede ronde van de NOSBO-beker levert wederom een confrontatie Leek – LOS op. Nu is het Leek 1 dat het op vrijdag 10 januari 2020 in De Balkhoeve mag proberen.

Op vrijdag 29 november 2019 wordt de eerste avond van het Open Leekster Rapidschaakkampioenschap gehouden voor leden van de schaakclubs Leek en Roden, en verder kan iedere inwoner van het Westerkwartier hier aan meedoen. Het begint om 19.45 uur en er worden vier ronden op een avond geschaakt met een tempo van 20 minuten per persoon per partij. De schaakclub Leek heeft van de familie Hofstra uit De Wilp een prachtig schaakspel met grote stukken gekregen, dat zowel buiten als binnen voor activiteiten gebruikt kan worden.

   
Back to top button