Sinterklaas is aangekomen in Oostwold

OOSTWOLD – Op zaterdag 30 november is Sinterklaas aangekomen in Oostwold. Alle kinderen hadden zich met hun ouders, opa’s & oma’s verzameld aan de Munnikevaart. Afgelopen zomer tijdens het dorpsfeest uitgeroepen tot: “Mooiste straat van Oostwold”. Traditiegetrouw zou de Sint daar aanmeren met zijn Pieten.

Maar er was weinig beweging op het water. Echter in het dorp liepen al verscheidende Strooi-Pieten rond. Gelukkig hadden de schoolkinderen van de Gavelander een leuke welkomsdans ingestudeerd. Dus liet het massaal toegestroomde publiek zich vermaken door dit warme welkom.

Brandweer
Plotseling verscheen in de verte een brandweerauto met zwaailampen en sirene. Het bleek Sinterklaas te zijn die een lift had gekregen van de Brandweer. De kapitein van de stoomboot was ziek, even leek het hele feest niet door te gaan. Gelukkig bracht de brandweer van Leek dus redding.

Gaveborg
De Sint werd herenigd met zijn 14 (!) Pieten en in één grote optocht liep het hele gezelschap onder begeleiding van de brandweerauto naar de Gaveborg. Daar gingen vervolgens de voetjes van de vloer tijdens de befaamde Pietendisco. Al met al was het een groot feest waarbij veel werd gezongen en gedanst.

De Activiteiten Commissie Oostwold (ACO) kijkt terug op een zeer geslaagde Sinterklaas intocht en wil nogmaals de brandweer van Leek bedanken voor hun inzet!

Back to top button