EELDE/PROVINCIE – Dinsdag om 11:00 uur zijn de nieuwste aanwinsten van ANWB Medical Air Assistance (MAA) Lifeliner 4 gepresenteerd op Groningen Airport Eelde.

De nieuwe traumahelikopter met callsign PH-DOC staat sinds vandaag standby als Lifeliner 4 en een splinternieuwe VW Touareg R Line snel interventie voertuig. Dit voertuig wordt bijvoorbeeld gebruikt in dichte mist wanneer vliegen niet mogelijk is. Deze vervangt de Audi Q7.

Zes productieplaatsen
Deze helikopter maakt deel uit van een contract uit oktober 2018 waarbij ANWB-MAA zes productieplaatsen afneemt bij Airbus Helicopters. Daarvan zijn er nu drie afgeroepen. Dit worden allemaal H135’s. De PH-DOC is de eerste geleverde helicopter binnen deze bestelling. De volgende twee volgen eind 2020 / begin 2021. In de loop van 2021 volgen er nog twee.

De andere drie productieplekken zijn nog niet ingevuld. Dat kunnen eventueel ook nog andere types worden. Alle H135 helikopters zijn uitgerust met het geavanceerde digitale Helionix instrumentarium.

Inmiddels vliegt bij de ANWB-MAA al een toestel van dit type, de PH-TTR. Die kist is al begin 2018 geleverd. Samen met de drie nieuwe H135’s worden straks Lifeliner 1 tot en met 4 met de nieuwe H135 uitgerust.

Vanaf maandag is de nieuwe helikopter inzetbaar.

Foto’s: Mélarno Kraan/112Groningen

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com