Studenten van Alfa College brengen bewoners van Vredewold en de Zijlen samen

LEEK – Woensdag 11 december hebben drie studenten van het Alfa College een evenement georganiseerd voor de ouderen op de locatie Vredewold in Leek. Een nieuw initiatief om twee verschillende doelgroepen bij elkaar te brengen.

Ze hebben de ouderen van Vredewold met verstandelijk beperkten van De Zijlen samengebracht. Voor deze doelgroepen is het niet vanzelfsprekend dat ze samen dingen ondernemen. Na wekenlang voorbereiding van de studenten kwam tijdens het evenement naar voren dat deze verschillende doelgroepen het wel echt met elkaar kunnen vinden en dat ze deze doelgroepen vaker kunnen samenbrengen.

Samen hebben ze kerststukjes gemaakt met veel vrijwilligers en live muziek. De studenten geven aan dat het voor hun een leuke en bijzondere uitdaging was om deze doelgroepen bij elkaar te krijgen en te kijken wat het resultaat zou zijn.

”Als je ziet hoe leuk deze mensen het op dit evenement hebben gehad, zou het toch super zijn dat dit meer gebeurt. Het was een bijzondere ervaring en voor herhaling vatbaar!” aldus de studenten.

 

   
Back to top button