Twee gedreven politica’s verrichten aftrap Voetbalgala

LEEK – Burgemeester Tanja Haseloop en wethouder Elly Pastoor verrichten komende vrijdag – aanvang 18.00 uur- de aftrap voor de 34e editie van het Leekster Voetbalgala.  Het Gala in het Sportcentrum begint als vanouds met het B-toernooi.

Tanja Haseloop en Elly Pastoor zullen met één-tweetje  aftrappen voor het mannentoernooi. Beide vrouwen hebben veel betekend voor de voormalige gemeente Leek, en nu  voor Westerkwartier. Tanja Haseloop (53 jaar, geboren in Nieuw-Roden) was namens de VVD gemeenteraadslid, wethouder en fractievoorzitter. Sinds 3 oktober is Tanja de burgemeester van het Gelderse Oldebroek.  Elly Pastoor (64 jaar) is na haar wethouderschap van Groningen en Grootegast nu namens de PvdA wethouder in gemeente Westerkwartier. Ze heeft naast sport ook onderwijs en economie in haar portefeuille. Tanja doet in haar vrije tijd onder meer aan stijldansen. Het wordt ongetwijfeld een aftrap in stijl.

Het Leekster Voetbalgala begint met het B-toernooi,  dat verdeeld is  in vier poules van vier clubs.  SC Makkinga debuteert op het toernooi.  Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door FC Zuidlaren, dat in de eindstrijd won van  Zevenhuizen.  De titelhouder, die het uitstekend doet als promovendus in de derde klasse,  is ingedeeld bij twee Friese clubs (Makkinga en RWF), en OKVC, de vierde klasser uit het Middag-Humsterland.  Zuidlaren-OKVC en Makkinga-RWF zijn de eerste wedstrijden.  De duels beginnen om 18.00 uur. Interessant is  Zevenhuizen-Westerkwartier. Westerkwartier is de nieuwe fusieclub van Boerakker en SVMH.  Een heuse kraker in de regio. De finale van het B-toernooi wordt gespeeld tijdens de Gala-avond op zaterdag 11 januari.

Zaterdag begint het damestoernooi. Titelhouder is het talententeam van Nieuw-Roden. Het A-toernooi begint op 27 december.

B-toernooi:
Poule A: Zuidlaren, OKVC, RWF, Makkinga
Poule B: Zevenhuizen, Harkema Opeinde, Zeester, Westerkwartier
Poule C: De Lauwers, Fochteloo, Glimmen, Haren
Poule D: Haulerwijk, Ezinge, Bakkeveen, Nieuw-Roden za

Vrouwentoernooi:
Poule A: Nieuw-Roden, Haulerwijk, Waskemeer, Oerterp
Poule B: EKC, Zevenhuizen, VEV’67, Opende
Poule C: Roden, Marum, Peize, HFC’15
Poule D: De Wilper Boys, VAKO, TLC, Westerkwartier
Poule E: Grootegast, JVC Oostenburg, GOMOS, NEC Delfzijl

Speeldata 34e Leekster Voetbalgala
Vrijdag 20 december  B-toernooi
Zaterdag 21 december  Vrouwen 1e ronde
Vrijdag 27 december  A-toernooi
Zaterdag 28 december  A-toernooi
Maandag  30 december  A-toernooi
Vrijdag  3 januari  Vrouwen 2e ronde
Zaterdag  4 januari  2e ronde A-toernooi
Zaterdag  11 januari  Gala-avond

Voor het volledige wedstrijdschema en meer informatie: www.lvgala.nl

   
Back to top button