Inbraak Goldbergsingel Leek vanavond (12 mei) in Opsporing Verzocht op NPO1 (Video)

LEEK/GRONINGEN – Op zaterdag 25 januari, werd geprobeerd in te breken bij een woning aan de Goldbergsingel in Leek en een dag eerder werd ingebroken in een woning aan de Jaspisstraat in Groningen.

Het politieonderzoek wees uit dat dezelfde inbrekers betrokken waren bij beide incidenten. De inbraken vonden plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur terwijl de bewoners niet thuis waren.

Opsporing Verzocht
Vanavond (dinsdag 12 mei) worden deze inbraken uitgezonden in het tv programma Opsporing Verzocht. De politie hoopt dat hierdoor nieuwe informatie beschikbaar komt. Help de politie deze inbrekers te vinden! Opsporing Verzocht is dinsdagavond te zien op NPO1 om 20.30uur. Eerst zou het op 21 april in de uitzending komen maar door de brandstichting bij enkele zendmasten werd dit verschoven.

Inbraak Groningen
Om bij de woning te komen klommen de inbrekers in de Jaspisstraat in Groningen over de tuindeur. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken waardoor de twee personen naar binnen klommen. De woning werd doorzocht en als buit werden o.a. sieraden, cosmetica, schoenen en kleding gestolen.

Inbraak Leek
Bij de woning aan de Goldbergsingel in Leek probeerden de inbrekers aan de achterzijde via het platte dak binnen te komen. Toen dit niet lukte klommen ze naar beneden en probeerden ramen open te breken. De aanwezige bewakingscamera maakte opnames van de verdachten en gaf een alarm signaal door aan de bewoners. Deze konden met behulp van hun mobiele telefoon en het internet verbinding krijgen met de camera’s en ‘live’ meekijken. Na het zien van de onbekende mannen bij hun woning werd direct via 112 de politie gewaarschuwd. De politie was zeer snel terplaatse maar de inbrekers werden niet meer aangetroffen.
Uit onderzoek van de camerabeelden bleek dat bij de incidenten in Groningen en Leek dezelfde daders betrokken waren.

De politie wil graag weten wie dit zijn of waar zijn verblijven. De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800 – 7000.

Lees ook: Poging inbraak Goldbergsingel Leek, politie deelt camerabeelden

   
Back to top button