Oktober kindermaand bij de Cazemier Boerderij

TOLBERT – Dat betekent dat kinderen een maand lang kunnen genieten van kunst en cultuur. Helemaal gratis! In Tolbert zijn in de CazemierBoerderij op de zaterdagen 3, 10 en 17 oktober erg  leuke activiteiten voor kinderen van 8 t/m/ 12 jaar gepland . Er is van alles te beleven.

Wat dacht je van een ‘Struuntocht rond de boerderij’ op zaterdag 3 oktober? Samen met de jeugdleiders van het IVN struinen langs de sloten en in het weiland op zoek naar beestjes, paddenstoelen en andere spannende dingen in de natuur.  Laarzen aan! Tijd: 14.00-16.00 uur. Op zaterdag 10 oktober zijn de klusjes op het boerenerf aan de beurt. Het wordt herfst en dan zijn er allerlei klusjes te doen: hout sprokkelen, afrastering herstellen, misschien wel een vuurtje stoken als de wind goed is, een bezoekje aan de slager en andere leuke klusjes. ? Help je mee?  Je kunt vies worden, dus oude kleren en laarzen aan! Tijd: 13.30-17.00 uur. Op zaterdag 17 oktober is er een kinderexcursie naar een echte fruitteler.’ Waar komen de appels en peren vandaan?’.

Als inleiding op de Fruitdag van 24 oktober (CazemierBoerderij) gaan we met de kinderen naar  Jan Woltema in Niebert. Hij is pomoloog  en kweekt oude fruitrassen en gaat daar over vertellen. Er gaat vast ook geproefd worden van al dat heerlijke fruit. Om 13.15 uur aanwezig zijn bij de CazemierBoerderij in Tolbert. Kortom: Op drie zaterdagen in oktober kunnen kinderen gratis leuke dingen met elkaar doen, terwijl de ouders/opa’s en oma’s misschien wel even een kijkje gaan nemen in het museum van Fredewalda rond de schitterende maquette van Tolbert anno 1926.

Entree € 3.–.
Waar? CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert.
Opgeven: [email protected]  of tel. 06 11345444

   
Back to top button