Commissaris van de Koning bezoekt innovatief Loonbedrijf Stuut in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Op 24 januari 2020 bezoekt de commissaris van de Koning, René Paas samen met de burgemeester en wethouders van het Westerkwartier het innovatieve loonbedrijf Lucas Stuut & Zn. v.o.f. in Zevenhuizen (Jonkersvaart 85). De pers is daarbij van harte uitgenodigd.

Arbeidsmarktbeleid
Het thema van het bedrijfsbezoek is ‘arbeidsmarktbeleid’. Dat past goed bij Stuut. Het loonbedrijf heeft een sterke relatie met MBO-opleidingen, zoals Nordwin College en in het bijzonder met AOC Terra en Abiant, waarbij het bedrijf regelmatig stagiaires van deze onderwijsinstellingen in opleiding heeft.

Precisielandbouw
Het loonbedrijf loopt voorop als het gaat om precisielandbouw. Het innovatieve bedrijf werkt met geavanceerde systemen die op basis van satellietbeelden, sensortechnologie en ICT planten de exacte behandeling geven die ze nodig hebben. Docent en kennismanager Benny Rijzebol geeft hierover uitleg in een korte gastles en plaatst de ontwikkelingen in de context van het Groenpact, de stikstofcrisis en samenwerking met scholen.

Rondleiding
Na de gastles is er tijd voor een rondleiding door het bedrijf. Daarbij laat het bedrijf de machines in de loodsen zien. Tijdens de rondleiding is er voor de pers een fotomoment gepland met René Paas.

   
Back to top button