Concert door Duo Nesje in kasteel Nienoord Leek

LEEK – In de concertreeks “ Muziek op De Borg “ verzorgt het ensemble Nesje  op zondag 23 februari  een concert van 14.30 – 16.30 uur in kasteel Nienoord Leek. Een concert met bijzondere musici met bijzondere instrumenten op een bijzondere locatie

Karakteriserend voor de klank van Nesje is het samensmelten van het warme en rustgevende van de darmsnaren op de kleine harp en de rozenhouten toetsen van de marimba.  Het repertoire van dit duo is speciaal op deze combinatie afgestemd; nagenoeg alle werken zijn ofwel eigen arrangementen, ofwel eigen composities. Op zondagmiddag 23 februari 2020 zal Nesje een variatie aan Nederlandse, Franse en Italiaanse composities ten gehore brengen.

Jelena Veskovic en Edwin van der Wolf zijn sinds hun afstuderen in 2015 professioneel actief en beiden hebben  een breed werkveld opgebouwd. Ze geven les in het Noorden, geven concerten en dirigeren. Beide musici zijn op muzikaal gebied actief in het Westerkwartier: Jelena Veskovic is dirigent van het Leekster koor InBetween en Edwin van der Wolf is als docent verbonden aan Kunstbedrijven Westerkwartier.

Slagwerker Edwin van der Wolf studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen waar hij zijn Bachelor cum laude en zijn Master of Music behaalde. Geregeld remplaceert hij in verschillende beroepsorkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het Metropole Orkest en de meest uiteenlopende ensembles. Tevens is hij lid van de Youth Percussion Pool; een internationaal zeer actieve slagwerkgroep, die in 2012 bekroond werd met de titel Ensemble of the Year.

In september 2013 ontving Edwin de VNO-NCW Noord Talent Award, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans en over ondernemende kwaliteiten beschikt. Als docent is hij verbonden aan Kunstbedrijven Westerkwartier en Drum- en Slagwerkles Midden-Groningen, waar hij lesgeeft in kleine trom, drums, pauken en malletinstrumenten, zoals xylofoon, marimba, vibrafoon.

Jelena Vescoviç behaalde haar bachelor aan de Academy of Arts van de universiteit in Novi Sad, Servië. Als onderdeel van haar studie Muziekeducatie (solfège en muziekpedagogiek) is zij opgeleid als koordirigente. Vervolgens behaalde zij haar master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Jelena werkte samen met internationaal gerenommeerde dirigenten, waaronder Tamara Adamov Peijević, Sidumo Jacobs, Basilio Astulez Duque, Michael Gohl, Peder Karlsson, Theodora Valovitsch e.a. Ze nam deel aan een verscheidenheid van masterclasses, seminars en workshops, zoals Europa Cantat (in Utrecht, Turijn en Pécs), Cantat Novi Sad en het Zimrya Festival (Jeruzalem). Jelna werkt ook als freelancer aan de creatie en realisatie van muziekprojecten op het gebied van Muziek & Dementie (City Proms Embrace) en vluchtelingenwerk (Stichting de Vrolijkheid). Hierin bundelt zij haar kennis en ervaring als dirigente, workshopleider en harpiste.

Plaats:                     Kasteel Nienoord te Leek
Datum:                    Zondag 23 februari december 2020
Aanvang:                 14:30 tot 16:30 uur

Kaartverkoop en prijzen:
Aan de kassa: € 7,50 Voorverkoop  Borg Nienoord

   
Back to top button