TOLBERT – De brandweer van Leek is maandagmiddag omstreeks vier uur opgepiept voor een verkeersongeval op de Holm in Tolbert.

Ter plaatse was een vrachtwagencombinatie met dieplader in de sloot beland nadat de bestuurder uit moest wijken voor een andere auto. Op de dieplader staat een grote verreiker. De chauffeur kon na het ongeluk zelfstandig uit de cabine klimmen. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse gecontroleerd op letsel maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Brandstoflekkage
Door de crash lekte er diesel de sloot in. De brandweer heeft een dijk gelegd met schermen wat later vervangen is door een dijk van zand wat grondverzetbedrijf Cazemier geplaatst heeft.

Berging
De gemeente heeft de afsluiting van de Holm overgenomen van de politie en hekken geplaatst. Omdat de vrachtwagencombinatie van een kraan bedrijf uit Nederland is zullen ze zelf de berging afhandelen. Totdat dat klaar is blijft de weg gestremd.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & De Vries Media & Jelte Haumersen

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com