Badjuf Harmanna 25 jaar in dienst bij Zwemkasteel Nienoord

LEEK – Al sinds haar tienerjaren is het zwembad van Nienoord een bijzondere plek voor badjuf Harmanna Rozema, met als favoriet om te duiken vanaf startblok 3 in het buitenbad.

Startende als oproepkracht ontstond de passie voor haar vak, met inmiddels een fantastische mijlpaal: 25 jaar in dienst bij het prachtige binnen- en buitenbad van Zwemkasteel Nienoord.

Naast de organisatorische zaken die ze als coördinator van het Zwemkasteel vervult, staat ze ook graag voor haar groepen. Met haar dames zijn er behalve de groepslessen ook gezellige ontbijtjes en een kopje koffie na de les. Duizenden kinderen heeft ze leren zwemmen en de zwemlessen gaan nu verder in de volgende generatie.

Harmanna zegt vol trots: “Geweldig, ik mag nu de diploma’s uitreiken aan de kinderen van de kinderen die ik als eerste les heb gegeven”.

Normaal gesproken zou dit groots gevierd worden met haar collega’s, groepen en zwemleskinderen. Maar door de Coronacrisus kan dit nu niet. Harmanna vindt dit natuurlijk heel erg jammer maar uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste. Ze hoopt dat ze iedereen over een poosje in goede gezondheid weer terugziet in Zwemkasteel Nienoord.

Foto: Erik Brand/Het Streeknieuws

 

   
Back to top button