Spoorwerk tussen Groningen en Buitenpost voor extra sneltrein gereed

WESTERKWARTIER – De afgelopen periode is veel en divers werk verzet aan het spoor in het Noorden, waaronder in de gemeente Westerkwartier. De werkzaamheden zijn dinsdagmiddag 5 mei afgerond.

In een periode van ruim tien dagen is dag en nacht gewerkt op verschillende plekken aan het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL). Maar liefst drie stations – Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn  – zijn verbeterd om het reizen vanaf deze stations comfortabeler te maken. Ook is een keerspoor aangelegd in Zuidhorn voor de pendeltrein tussen Zuidhorn en Groningen. Er zijn een aantal wissels geplaatst en het nieuw aangelegde spoor is aangesloten op het al bestaande spoor. Complexe werkzaamheden aan de beveiliging liepen iets uit, waardoor ook een deel van 5 mei nog nodig was om het werk klaar te krijgen.

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden eind 2020
Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Foto’s: Stefan Verkerk/ProRail & Robert van der Veen

   
Back to top button