Turngala 2020 gaat niet door wegens coronavirus; “Gezondheid bezoekers en sporters gaat voor”

LEEK – Ook het jaarlijks drukbezochte Turngala, gehouden in Sportcentrum Leek, zal dit jaar helaas niet door kunnen gaan wegens de maatregelen rondom het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus.

Door de huidige maatregelen inzake het Coronavirus zal het helaas niet mogelijk zijn om in 2020 het welbekende Turngala doorgang te kunnen laten vinden. Voor grootschalige evenementen gelden immers strikte regels. Hoopvol als de organisatie is, werd er nog even afgewacht of er wijzigingen inzake het beleid zouden komen, maar dit bleek helaas niet het geval.

Eventuele wijzigingen in een later stadium die doorgang wel mogelijk zouden maken, zouden te laat komen voor alle voorbereidingen en zouden de organisatie niet voldoende tijd geven om hier nog op in te spelen. Uiteraard betreurt de organisatie de afgelasting ontzettend, maar de gezondheid en veiligheid van de bezoekers en sporters staat ten alle tijden voorop.

De organisatoren hopen van harte volgend jaar, tijdens het olympisch jaar, op zaterdag 6 november iedereen weer te mogen begroeten tijdens de nieuwe editie.

Lees ook: Spectaculaire lustrumeditie van het Turngala in Leek (Videoverslag)

   
Back to top button