Medailleregen bij jeugd schaakclub in Leek

LEEK – De jeugdcompetitie van de schaakclub Leek kon vanaf maart 2020 niet meer in De Balkhoeve uitgespeeld worden. De jeugdleiders hebben daarom alle uitslagen van de gespeelde partijen op een rij gezet en kwamen tot de conclusie dat niemand voldoende partijen heeft gewonnen om kampioen te worden.

Besloten is om alle schakers met een score van 50% of meer een Eerste prijs toe te kennen. Die gaat naar Thomas, Joris, Roel, Marc, Lucas, Koen, Jolian en Ilan. Spelers met een score lager dan 50% ontvangen een Tweede prijs. Dit zijn Maisson, Elise, Pepijn en Hadassa. Iedereen krijgt een grote goud- of zilverkleurige medaille die bezorgd wordt door jeugdleider Teije Smedinga.

De jeugdschakers hebben ook online gespeeld met als hoogtepunt het Snelschaakkampioenschap op vrijdag 29 mei j.l. Pepijn Steendam is bij de jeugd winnaar van de beker voor de snelschaakkampioen 2020 geworden, met een half punt voorsprong op Lucas van der Veen. Maisson Jozef veroverde de derde plaats. Net als de senioren begint het jeugdschaken ook weer op vrijdag 4 september 2020 in De Balkhoeve.

   
Back to top button