Bé Aalders uit Tolbert start crowdfunding voor uitbrengen boek over oudoom die bij SS belandde

TOLBERT – Bé Aalders uit Tolbert is sinds 2009 bezig met een onderzoek naar een vermiste oudoom van hem. Inmiddels heeft Aalders al veel informatie gevonden, maar zijn oudoom is nog niet gevonden.

Nazaat Bé Aalders uit Tolbert raakte gefascineerd door het verhaal van zijn betreurde oudoom. De afgelopen jaren heeft Bé het leven van Albert Aalders proberen te reconstrueren, om hem op die manier te ontrukken aan de anonimiteit. En om te laten zien waarom jonge mensen in extreme situaties bepaalde keuzes maken en welke grote gevolgen die kunnen hebben.

Met alle informatie wilde hij meer en heeft hij daarom contact gezocht met Igor Wijnker, een schrijver uit Aduard. Igor is ook geboeid geraakt door het verhaal wat een individueel verhaal, maar ook een universeel verhaal is. Het gaat over een jongen die opgroeit in armoede in de laatste plaggenhut van zijn regio. Hij trouwde en woonde in Groningen en via omzwervingen, inmiddels de regie over zijn eigen leven verloren, raakte hij verzeild in een oorlog waarbij hij uiteindelijk vermist is geraakt in het plaatsje Rechnitz, Oostenrijk.

Aalders en Wijnker hebben, om het boek uit te kunnen geven, een crowdfunding gestart. Hieronder vind je de crowdfunding pagina en meer informatie over het boek. Zo hopen Aalders en Wijnker genoeg op te kunnen halen om het boek uit te kunnen geven. Pagina: www.igorwijnker.nl/crowdfunding/

Auteur Igor Wijnker
Igor Wijnker is ruim twintig jaar actief als journalist en schrijver Hij was een aantal jaar redacteur bij Het Parool, maar heeft sinds 1997 voornamelijk als freelancer gewerkt. Zijn verhalen verschenen o.a. in de Volkskrant, NRC, Trouw en Vrij Nederland. Met z’n longread over de betreurde schrijver Nanne Tepper won Igor in 2014 de Groninger Persprijs.

   
Back to top button