RODEN – Aan de Kanaalstraat in Roden is donderdagavond een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand. In het pand zat naast een fietsenwinkel ook een meubelmaker en een surfwinkel. De brandweer probeerde voornamelijk te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een achtergelegen pand.

De brandweer schaalde al snel op naar ‘Zeer grote brand, Grip 1’. Vele korpsen uit de Provincie Drenthe en Groningen waren opgeroepen om te assisteren bij het blussen. De rook trok over enkele woonwijken heen, mede daarom heeft de Meldkamer een NL-Alert verzonden. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren.

Veel publiek
Op Twitter heeft de Veiligheidsregio laten weten dat er bij de brand een ‘enorme toestroom van publiek’ is en dat de coronamaatregelen niet worden nageleefd. “Ga naar huis! Houd afstand en geef hulpverleningsdiensten de ruimte. Denk om uzelf en om anderen”, liet  de Veiligheidsregio weten.

Verhuizing
Een groot deel van de inventaris was reeds verhuisd naar Velodroom, aan de overkant van de weg. Dat is het nieuwe pand waar BikeLife onder een nieuwe naam verder gaat. Het bedrijf schrijft op social media; “We staan met tranen in onze ogen te kijken naar het pand waar BikeLife groot is geworden. De brand die vanavond ontstond grijpt razendsnel om zich heen, gelukkig is iedereen veilig. We hadden alleen nooit gedacht dat het zo zou eindigen, en daar zijn we bijzonder verdrietig van. Heel veel reparatiefietsen stonden nog in onze opslag in het oude pand. We nemen morgen contact op met iedereen die het betreft, met heel veel pijn in onze buik. We gaan het zo goed mogelijk proberen op te lossen, en hopen op jullie begrip.

Foto’s/video: Jelte Haumersen & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl