Beste Westerkwartierders,

De zomer is weer aangebroken. We hebben inmiddels de eerste snikhete dagen gehad. We zijn na alle corona-maatregelen weer veel buiten, bezoeken familie, winkelen, sporten, zitten op terrassen. Nog even en de meesten van ons hebben vakantie. Het lijkt allemaal weer redelijk normaal. Maar toch is dat niet zo.

Nog steeds gelden de corona-richtlijnen, zijn er beperkingen en moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar. Nog steeds is het de vraag of het virus weer terug komt en wachten we gespannen af wanneer er een vaccin is. Nog steeds is het de vraag wat de economische gevolgen zullen zijn.

De coronacrisis heeft een enorme invloed op ons allemaal. Velen van ons zijn verdrietig en teleurgesteld of gewoon moe van alle onzekerheid. Niemand heeft op dit moment het antwoord op hoe lang dit nog gaat duren. Het is voor onze samenleving misschien wel de moeilijkste periode sinds de oorlog.

Wat we wel hebben is de steun van elkaar. Van onze naasten, onze familie en vrienden, van collega’s en buren. In tijden als deze merken we dat het hierom gaat in het leven. Ik hoop dat u ook in de komende maanden in het bijzonder aandacht heeft voor de mensen die eenzaam zijn.

Na deze hectische maanden is nu het moment van ontspanning en tijd voor elkaar. Gelukkig is ons Westerkwartier zo mooi dat we thuis ook vakantie kunnen vieren. Ik ga de komende weken regelmatig wandelen of fietsen in onze mooie gemeente. Als u me ziet, spreek me dan gerust aan. Ik hoor graag hoe het met u gaat, wat uw zorgen zijn, maar ook wat u plezier geeft in deze zomerweken.

Ik wens u een geweldige zomer, waarin u kracht opdoet voor de komende maanden, maar vooral ontspanning vindt en geniet van uw familie en vrienden en van het mooie Westerkwartier.

Blijf gezond!

Ard van der Tuuk
Burgemeester Westerkwartier