Huurders buigen zich over voorgenomen fusie corporaties Wold & Waard en Huisvesting Vredewold

WESTERKWARTIER – Op 11 en 12 augustus organiseert Huurdersplatform Westerkwartier bijeenkomsten voor de huurders van woningcorporatie Wold & Waard, over de voorgenomen fusie tussen Wold & Waard en Huisvesting Vredewold.

Op deze bijeenkomsten informeert en raadpleegt de corporatie en het huurdersplatform de bewoners.
Beiden vinden het belangrijk om de mening van de huurders te horen over de voorgenomen fusie. In de Woningwet is bepaald dat huurdersorganisaties instemmingsrecht hebben bij een fusie van corporaties. Het huurdersplatform moet haar zienswijze vóór 1 september 2020 indienen bij Wold & Waard.

Belangen van huurders
Het huurdersplatform heeft in de afgelopen periode vooral gekeken naar de belangen van de huurders en
het totaalaanbod van de diensten van de fusiecorporatie. Er is gelet op betaalbaarheid van woningen, het
woningaanbod en verduurzaming. Bovendien wil het platform dat de kwaliteit van de dienstverlening op
hetzelfde niveau blijft. Er is gebruik gemaakt van de kennis en inzichten van de Woonbond, de landelijke
huurdersorganisatie.

Over Wold & Waard en Vredewold
Wold & Waard verhuurt goede en betaalbare woningen in de sociale huursector. De corporatie richt zich daarbij op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om het bijdragen aan de woonomgeving. Wold & Waard bezit ongeveer 5.000 woningen in het Westerkwartier van Groningen.

Huisvesting Vredewold is een laagdrempelige woningcorporatie die goede betaalbare huisvesting biedt aan mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Ze richt zich primair op huisvesting voor ouderen en zorgvragers in de gemeente Westerkwartier. Vredewold verhuurt zo’n 600 woningen en zorgappartementen in Leek en Tolbert en 30 in Zevenhuizen. Huurders van Wold & Waard worden persoonlijk uitgenodigd. Zij ontvangen een kaart met alle informatie.

Aanmelden kan tot en met 7 augustus.

   
Back to top button