NIETAP/GRONINGEN – De twee verdachten van een moord op een 62-jarige inwoner van Nietap in april dit jaar, blijven langer vastzitten. Een man van 39 uit Nietap en een 47-jarige Groninger moeten in oktober weer voorkomen, meldt DvhN.

De aanval op de man werd gepleegd op 9 april. De 62-jarige man zou door de twee finaal in elkaar zijn geslagen en getrapt in zijn eigen huis. Ook werd er een voorwerp op zijn hoofd kapot geslagen. Vervolgens werd de man in hulpeloze toestand achtergelaten. Hij overleed dagen later in het ziekenhuis. Het slachtoffer is de buurman van de 39-jarige verdachte. Waarom het zo uit de hand kon lopen werd tijdens de pro formazitting niet besproken.

Moord
De officier van justitie legt de verdachten moord ten laste. De advocaten van de verdachten waren ‘uit beleefdheid’ naar de pro forma zitting gekomen. Er werd geen verzoek tot vrijlating ingediend. De verdachten waren niet aanwezig. In oktober is de volgende pro forma zitting. In november wordt de zaak inhoudelijk behandeld.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com